JARENE WONG JOWO DINO IKU ONO PITU

deka 2016-09-02 06:40:07 Tausiyah
Dino iku ono 7 (pitu):
Maksudte PITU ugo bisa kanggo PITUTUR, PITUDUH, PITULUNGAN, PITUNGKAS, monggo sareng² disimak nggih... ? ?

1. SENEN:
tegese ojo boSEN marang uNEN² (unen² Wong Jowo sing kang bisa kanggo tuntunan marang kauripan)

2. SELOSO:
SElakno NGAMAL MARANG SOPO² (wong ngamal iku ora pilih², ora pandang wonge sopo)

3. REBO:
KEREPO SINAU BEN ORA BODHO (mumpung isih urip ditlateni anggone luru ilmu, mergo luru ilmu iku penting, kanggo sangune urip)

4. KEMIS:
LUWIH BECIK MINGKEM TINIMBANG LAMIS (ojo podho ngumbar omongan kelawan wong liyo. Luwih² ngrasani tonggo)

5 JUMAT:
JUMBUHNO LELAKON KARO KEKAREPAN / NIAT (yen nduwe niat/cita² kudu usaha/ikhtiar lan ndungo supoyo kekarepanne biso kaleksanan)

6. SABTU:
INSAP -PO MARANG BARANG SING WIS KEWETU (sak bejo bejane wong nglali, isih luwih bejo wong kang eling lan waspodho)

7. MINGGU:
MINGGIRNO BARANG SI6NG ALA, LAKONONO BARANG SING RAHAYU (sing apik ayo podho dilakoni)
**************
Semoga bermanfaat.....!


Baca Artikel Lainnya