PITUTUR URIP

deka 2017-03-21 15:03:32 Tausiyah
Wong Nrimo, Uripe Dowo
Wong Sabar, Rejekine Jembar
Wong Ngalah, Uripe bakal Berkah

Sopo sing Jujur, uripe Makmur
Sopo sing Suloyo, uripe Sengsoro
Sopo sing Sombong, amale bakal Kobong
Sopo sing Telaten, bakal Panen

Ojo podo Nggresulo, mundak gelis Tuwo
_Sing wis Lungo, Dungakno
Sing durung Teko, Entenono
Sing wis Ono, Syukurono
Iki pituture wong tuwo, ojo nganti lali, eling-elingono lan lakonono..

Sehat kuwi yen :
Awake waras,
Nduwe beras,
Utange lunas,
Mangan enak..
Turu kepenak..
Ngibadah jenak..
Tonggo semanak..
Keluarga cedhak..
Bondo cemepak..
Suwargo mbukak..
Sedulur grapyak..
Ono panganan ora Cluthak..
Ketemu konco grapyak
Ora seneng nggetak-nggetak
Gaweane ora mung macak
Opo maneh mung mencak-mencak
Karo konco yo semanak
Omongane ora tau sengak
Di rungokke yo kepenak
Di Utangi yo ora nolak lan ora manak

Wis yo, cukup semene wae sik, mengko nek kakean malah do ra nyandak..
???


Baca Artikel Lainnya